Болести на косата и ноктите

Лазерна терапия
при косопад HAIRestart®

HaiRestart® е терапия за стимулиране на растежа на косъма чрез лазерна светлинна енергия, която води до активиране на запазените космени фоликули в области с намаляване на гъстотата на косата, които не са отпаднали предварително.

Част 1

Лазерна терапия

Част 2

Какво е HAIRestart®?

Част 3

Как работи HAIRestart®?

Част 4

Значими резултати
Част 1

Лазерна терапия

Различните форми на косопад и алопеция са сред основните здравословни проблеми на кожата и нейните придатъци през последните години. Различния механизъм, по който възниква състоянието често изисква оценка на базата на клиничен опит, задълбочени изследвания и специфично лечение.

Неинвазивна лазерна стимулация на косата е сред съвременните терапии с висока ефективност както при дифузно разреждане на косата и мъжки тип алопеция, така и при ареатната алопеция.

Част 2

Какво е HAIRestart®?

HaiRestart® е терапия за стимулиране на растежа на косъма чрез лазерна светлинна енергия, която води до активиране на запазените космени фоликули в области с намаляване на гъстотата на косата, които не са отпаднали предварително.

Това иновативно решение е фокусирано върху стимулиране на спящите космени фоликули и като резултат активиране на процеса на космен растеж.

SMOOTH-технологията на компанията за медицински лазери Fotona, доставя контролирано количество високо-дозирана енергия при максимален комфорт за пациента. Лекарят може да приложи необходимото количество енергия, необходима за стимулация на кожата на скалпа, чрез подобряване на кожната съдова мрежа и активиране появата и развитието на нови космени фоликули.

 

Какви са основните предимства на терапият  HAIRestart®?

  • Превенция на по-нататъшна загуба на коса – терапията намалява степента на разреждане на косата
  • Повишаване на космената плътност и гъстота – в резултатна терипията се постига сгъставяне на космите на см2 и уплътняване на косъма
  • Подобряване на растежа на нови космени фоликули
  • Не се налага прилагането на медикаменти – лазерната терапия е ефективно средство за лечение на различните видове алопеция и косопад. Прилагането й намалява необходимостта от използване на различни локални и системни средства за терапия.
  • Без период за възстановяване – HAIRestart® е неинвазивна терапия, която не изисква възстановителен период. Непоследствено след терапията кожата е зачервена и постепенно се нормализира, като остава непроменена час след лечението.
Част 3

Как работи HAIRestart®?

SMOOTH-технологията е в основата на патентованата от Fotona терапия HAIRestart®. Методът доставя лазерни импулси до кожата на скалпа и космените фоликули в проблемните области и тригерира растежа на космени фоликули по скалпа по безопасен и контролиран начин. SMOOTH технологията използва Er:YAG лазер.

Уникалната патентована Fotona SMOOTH-технология дава възможност лазерната енергия да бъде приложена по неинвазивен начин, като доставя прецизни импулси в основата на космените фоликули. Това гарантира, че лазерният лъч се доставя до тъканите ефективно и без увреда, като загрява скалпа по безопасен и контролиран начин. Цялостният ефект е повишаване на температурата на кожата и индуциране образуването на растежни фактори, които активират космения растеж, без никаква значима аблация на кожата.

Част 4

Значими резултати и удовлетворени пациенти

HAIRestart®-технологията демонстрира висока ефективност и липса на странични ефекти в няколко клинични изпитвания. Данните от наблюденията показват значително подобрение в степента на космения растеж, заедно с подобряване на плътността на косъма и цялостно стабилизиране на косата, без значение от степента на загубата на коса, възрастта на пациента или продължителността на алопецията.

Резултатите от двойно сляпо проследяване при пациенти установява подобрение в качеството на косата при 93% от пациентите, което не корелира с тежестта на алопецията. При друго проучване пациентите дават позитивна обратна връзка, като описват по-еластична кожа на скалпа и по-малко сух скалп, както и по-плътен, устойчив и здрав  и плътен косъм, от преди терапията.

Ценоразпис

ПРОЦЕДУРАЦЕНА*
Лазерна терапия при косопад Hair Restart400 лв.
Лазерна терапия при косопад Hair Restart, пакет от 8 процедури2500 лв.