Онлайн консултации

Ако има нещо, за което можем да сме благодарни на пандемията от COVID-19, то това е разкриването на новите алтернативи на комуникация, за които не подозирахме, че съществуват.

Телемедицина

Добре дошла, телемедицина. Терминът се наложи активно през последните месеци и с право. Означава консултиране с лекар от разстояние, чрез свързано с интернет устройство – таблет, лаптоп, смартфон. Заслужава си да отбележим, че телемедицината даде опция на хората от всички точки в света да се свързват с лекарите, на които вярват. Освен това е отлична възможност да предпазим и улесним достъпа до квалифициран специалист на една от най-чувствителните групи в нашето общество – тази на възрастните.

Ползи за пациента

Избягване на хаотичното търсене на болестни симптоми в Google. Не забравяйте, че в интернет пространството всеки има свобода да публикува информация с претенцията, че тя е медицинска. Телемедицината ви дава възможност да получите надежден отговор от медицинско лице.

Избягване на дългото чакане пред кабинета и строго утвърдените графици, както и възможността от заразяване от други болни пациенти. С приложението за телемедицина пациентът има достъп до лекари с различни специалности, с които да споделя своите симптоми и резултати от изследвания, използвайки снимки или видеа.

Проследяване на състоянието – спестяване на ненужно изгубено време в трафик и чакане за вторичен преглед. Поверителността на пациентските данни е гарантира, тъй като чувствителната информация се пази на криптирани сървъри и само пациентите и лекарите имат достъп до тях.

Приложение

Приложението за телемедицина ни дава още една възможност да се погрижим за вас, макар и от разстояние. Уверяваме ви, че безкомпромисната грижа за вашата кожа е нашият приоритет, затова не се колебайте да се свържете с нас чрез платформата за онлайн консултиране Healee.